SÅDAN UNDGÅR DU ALVORLIG BAKTERIEVÆKST EFTER NEDLUKNING
Som følge af situationen med COVID-19 har mange bygninger i længere perioder stået ubenyttede hen (mere end 3- 4 uger) og der er stor risiko for, at der er opstået alvorlig bakterievækst i vandinstallationerne, som betyder, at vandet ikke må drikkes eller anvendes til fx fødevareproduktion.
Der er naturligvis forskel på bygninger og designet af vandinstallationerne. Fakta er dog, at såfremt installationerne forsyner bygningen med drikkevand, og det bruges som ingrediens i fødevarer (udover at blive brugt til at drikke), så gælder både Drikkevandsbekendtgørelsen og Fødevarestyrelsens Hygiejnevejledning 9236 (29.04.2014). Her fremgår det, at drikkevandet ved tappestedet skal have samme kvalitet, som når vandet leveres af forsyningsvirksomheden til matriklen.
Vi anbefaler der udarbejdes en risikovurdering
Med udgangspunkt i ”sund fornuft og respekt for andre menneskers sundhed” anbefaler vi, at der udarbejdes en risikovurdering i forhold til bygninger, som har været (eller fortsat er) lukket ned, og i hvor lang tid. Derudover bør det registreres, hvad bygningen anvendes til i hverdagen.
På baggrund af risikovurderingen kan der opstilles retningslinjer for at sikre bygningens drikkevandskvalitet. Retningslinjerne kan opdeles i forhold til bygningstyper som eksempelvis:
6 gode råd
For at hjælpe med at sikre vandkvaliteten i jeres vandinstallationer har vi udarbejdet 6 gode råd:
Har I brug for en specialist til at udføre arbejdet?
Kontakt os på 75891030 og få en snak om vandinstallationer og løsninger til at sikre jeres vandkvalitet.