ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent

PILLEFYR - STOKERFYR, hvad bør jeg vælge?

-Biobrændsel er også CO2-venligt

 

Er du i tvivl om hvilket fyr der er det rigtige for dig?

Et pillefyr er en smart opfindelse som består af et magasin til træpillerne, en kedel og en brænder. Du kan få et fyr som selv fylder træpiller på, så skal du selv placere træpillerne i magasinet, som automatisk fører dem over i brænderen. Pillefyret kan sammenlignes med gas eller oliefyr, hvor forskellen er at pillefyret fyrer med træpiller der er billigere og mere miljøvenlige end olie og gas. Pillefyret er er en forfinet udgave af stokerfyret. Investeringen af et pillefyr eller stokerfyr tjener sig hurtigt ind igen da de er meget drift økonomiske.

Træpiller er typisk fremstillet af enten savsmuld eller træspåner. Et anlæg minder på mange måder om en almindelig brændeovn, men med visse forskelle.

Pillefyret er også afhængig af strøm til at drive motoren. Det skal blot tilsluttes til en normal stikkontakt. Sørg for at købe et pillefyr som er A-mærket.

Der findes mange andre løsninger som du kan tage et kig på. Dog er nogle huse bedst tjent ved at blive varmet op med et pillefyr, mens der er andre, hvor der vil være bedre at vælge en anden løsning.

Vi kan hjælpe dig med at regne på, hvad der vil være bedst for dig, husk at du skal tage højde for, hvad driften koster og hvad det koster at etablere et pillefyr.

 

Hvor stort pillefyr skal jeg vælge?

Det afhænger fuldstændigt af hvor stort dit hus er, som skal opvarmes. Pillefyr er kendetegnet ved at kunne opvarme meget store arealer, man siger at et 10kW pillefyr sagtens vil kunne varme et hus på 180-200 m2 op og et på 16kW kan varme ca. 300 m2 op, men det du skal tænke på når du vælger et pillefyr, er at din bolig er godt isoleret.

-Ved et pillefyr er der minimal forurening da den høje temperatur forbrænder de gasser af der opstår under forbrændingen i pillefyret og derfor er der ingen skadelige partikler i luften da træpiller ikke bidrager til en forværring af drivhus effekten fra Pillefyret.

Moderne Pillefyr er selvrensende, med autotænding og auto sluk. Termostat styring regulerer driften efter udeklimaet og luftmængden samt sensorer i pillefyret.

Et nyt Pillefyr har sensorer, der kender skorstenens forhold og retter sig efter dem.

 

-Disse punkter skal du være opmærksom på når du køber et pillefyr:

 • At der er indbygget røgsuger
 • At betjeningspanelet er overskueligt
 • At der er automatisk tænding
 • At der er automatisk rensning af brænder
Indbygget røgsuger og automatisk rensning af brænder, giver et bedre miljø inden døre og mindre vedligeholdelse.
Ved at købe et pillefyr med automatisk tænding opnår du at pillefyret kun bruger piller, når der er behov for det.
Mange pillefyr fås med et betjeningspanel med touchskærm. Det giver et godt overblik over funktionerne, men øger også brugervenligheden.

-Tænk på dette inden at du investere i et pillefyr:

 • Pillefyret skal renses af og til.
 • Du skal have et brandsikkert fyrrum.
 • Opbevaring af træpiller kræver ekstra plads.
 • Din skorsten skal være egnet til våd røggas.

Skift dit oliefyr eller dit gasfyr ud med et stokerfyr eller pillefyr

Der er ikke mere arbejde ved at få et fuldautomatisk pillefyr eller et stokerfyr end at have en gaskedel eller et oliefyr. Du kan til gengæld spare på din varmeregning ved at skifte dit oliefyr ud med et pillefyr. Mange pillefyr er også topmoderne, som kan styres via internettet eller mobilen, så du kan overvåge driften og foretage justeringer.

Husk at lægge vægt på dette hvis du køber et pillefyr:

 • Energimærke
 • Kvalitet
 • Støjniveau
 • Garanti

Hedensted VVS & Energiservice A/S har stor erfaring med at finde den helt rigtige løsning der passer bedst til dit hus. Vi monterer og servicerer pillefyr og stokerfyr i alle størrelser og priser og hvis vi kommer frem til at det på ingen måde er et pillefyr eller et stokerfyr der er bedst til dit hus, hjælper vi gerne med at finde den rette løsning.


Vi er behjælpelig med at levere pillefyr eller stokerfyr i det mærke, du ønsker: Vølund, Twin Heat, Baxi, Woody osv. 

–og de findes til mange forskellige priser.

 

Hvad er forskellen på et pillefyr og et stokerfyr?

I et stokerfyr er der en vandret snegl der transporterer brændsel ind i brændkammeret. Der er vandsikring på sneglen, for at forhindre tilbagebrænding til magasinet

I et pillefyr falder pillerne ned i brænderen og der er ikke vandslukning på det da det ikke er nødvendigt, pga. at der ikke er direkte forbindelse til magasinet.

Stokerfyret giver dig flere muligheder end pillefyret, da du stort set kan fyre med alt. Det kører altid og hvis stokerfyret går ud, skal du starte det igen manuelt. Det egner sig bedst til store bebyggelser som for eksempel gårde. Du kan se stokerfyret som en grovere udgave af pillefyret, hvor du kan gå en smule mere på kompromis med pris og kvalitet.

 

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige fyr til dig og til dit hus.

 

Service af dit pillefyr og stokerfyr

Hos Hedensted VVS & Energiservice har vi mange års erfaring med at servicerer stokerfyr og pillefyr. Vi kører i trekantsområdet.

Hvis du vil booke service på dit stokerfyr eller pillefyr så tryk her: 

 

 Book online

 

Eller ring på Tlf. 7589 1030 

ve godkendt

 

Ild i træpiller

Ild i træpiller